FIM K/K

FIM K/K is een gebruiksklare mortel op basis van gerecycleerde EPS-korrels en toeslagstoffen met cement als bindmiddel. Deze isolatiechape is het beste compromis tussen thermische eigenschappen en druksterkte. De hogere druksterkte laat ook zwaardere belastingen toe. FIM K/K isolatiechape wordt verkocht in handige zakken van 60 liter, zodat je er makkelijk zelf mee aan de slag kan gaan.

 

Waarom kiezen voor FIM K/K?

Heb je een betonvloer, zandbedding, houten roostering of plat dak? FIM K/K kan gebruikt worden om gelijk welke ondergrond vlak te maken en/of leidingen uit te vullen. Bovendien zorgt FIM K/K isolatiechape meteen voor de isolatie van deze oppervlaktes. De isolatiechape wordt volledig naadloos en zonder onderbreking aangebracht, waardoor er geen sprake is van koudebruggen. Je geniet niet alleen van een thermisch, maar ook van een akoestisch wooncomfort. Bovendien staat FIM K/K isolatiechape garant voor een drukvaste isolatie (300 kPa) zodat de chape die erboven komt beperkt kan blijven tot 5 cm (klassieke cementchape) en zelfs tot 3 cm voor anhydrietchape.

 

Benodigdheden voor FIM K/K

  • mortelkuip en handmixer, betonmolen van ± 150 liter of chapepomp
  • water
  • plakspaan
  • kruiwagen
  • FIM K/K isolatiechape

 

FIM K/K isolatiemortel mengen

Begin met het aanmaken van een mortelkuip of een betonmolen en vul deze tot de helft met het benodigde water. Voeg vervolgens een zak FIM K/K isolatiechape toe en mix deze substantie enkele minuten. Voeg tijdens het mengen de andere helft van het water langzaam toe. Blijf mixen tot het een homogene, bijna vloeibare massa chape wordt.

 

FIM K/K werkwijze

Zorg ervoor dat de ondergrond schoon is en vrijgemaakt wordt. Bevochtig deze vervolgens met water. Een niet-poreuze ondergrond moet eerst aangebrand worden met cement. Maak de doorvoeringen dicht en breng de gewenste laag FIM K/K isolatiechape aan. Deze laag isolatiechape is best minimum 5 cm dik en minimum 3 cm boven de nutsleidingen. Na een droogtijd van ten minste 2 à 3 dagen kan de ondervloer verder afgewerkt worden.

 

FIM K/K aankopen

Ben je overtuigd van de sterke draagkracht van FIM K/K isolatiechape? FIM K/K is te koop in de betere bouwmaterialenhandel. Ontdek op de verdelerspagina welke handelaars in jouw omgeving onze producten aanbieden. is Voor meer info of vragen kan je ons altijd contacteren via het contactformulier of via het nummer +32 (0)14/28.64.00.

 

Technische fiche

Heet van de naald

Benieuwd naar updates van onze laatste projecten, tips voor een optimale isolatie van je woning of de nieuwste ontwikkelingen van onze producten? Je leest het hier!
Alle nieuwsberichten & tips

De beste keuze, de strengste normen

Onze producten worden constant gecontroleerd door het WTCB en voldoen aan de strengste EPB-normen.