Isolerende chape vs gespoten PUR isolatie

Ten opzichte van gespoten PUR isolatie, heeft isolerende chape een heel aantal voordelen. Wij maken voor jou de vergelijking.

 

Isolerende chape: thermische geleiding en drukvastheid

In het geval van gespoten PUR vloerisolatie wordt dikwijls een thermische geleiding (λ-waarde) opgegeven die niet realistisch is: deze lage waarde is gebaseerd op de thermische geleidbaarheid van het gas dat zorgt voor de schuimvorming. Maar na verloop van tijd verdwijnt langzaam maar zeker het gas (HFC = hydrofluorocarbon) en wordt het vervangen door gewone lucht. Daardoor verhoogt de thermische geleidbaarheid tot +/- 0.035, tegenover 0.042 voor FIMLITE. Deze thermische geleidbaarheid van FIM isolerende chape is helemaal niet onderhevig aan veroudering. Ook de drukvastheid van FIM-isolerende mortel is beter, waardoor er geen risico is op verzakkingen. Wie de producten van FIM gebruikt, weet zeker dat hij met kwaliteitsproducten werkt. Daarenboven is er geen beperking op de dikte die in één laag kan aangebracht worden: gespoten PUR moet in lagen van maximaal 30 mm per laag worden aangebracht en dat geeft een extra risico op verzakkingen.

 

Geen hechtingsrisico of extra schuurwerk met FIM isolerende chape

In tegenstelling tot gespoten PUR, heeft vloerisolatie met FIM isolerende chape geen hechtingsrisico. Een droge en stofvrije ondergrond is dus niet vereist.

 

Leidingen worden beter ingebed in FIM isolerende chape

Wanneer je vloerisolatie plaatst met isolerende chape is er geen enkel risico op het beschadigen van de leidingen tijdens het schuren. Ook van lucht onder de leidingen is geen sprake omdat het de ruimte rond de leidingen opvult. Dit maakt het werken met isolerende chape eenvoudiger.

 

Isolerende chape: minimale voorbereiding op de werf

Bij de plaatsing van gespoten PUR moet er veel aandacht besteed worden aan de voorbereiding van de werf: de ondergrond moet volledig droog en stofvrij zijn, alle ramen, deuren en wanden moeten afgeschermd worden om beschadiging door rondvliegend PUR te vermijden. Al deze voorbereidingen zijn niet nodig bij de plaatsing van isolerende chape op basis van EPS.

 

Isolerende chape: geen gezondheidsrisico

In tegenstelling tot gespoten PUR is er geen gezondheidsrisico bij de plaatsing van FIM isolerende chape op basis van EPS. Er komen geen giftige gassen vrij, daar EPS korrels alleen zuivere lucht bevatten. Bij de plaatsing van FIM-isolatiechape hoef je dus geen ruimtepak aan te trekken zoals verplicht bij gespoten PUR.

 

Isolerende chape: een milieuvriendelijke oplossing

Wat milieuvriendelijkheid betreft, is isolerende chape erg ecologisch en duurzaam omdat het uit gerecycleerd EPS gemaakt wordt. Het is ook helemaal niet schadelijk voor de gezondheid.

 

De winnaar: isolerende chape

Het is duidelijk dat FIM isolerende chape veel voordelen biedt tegenover gespoten PUR. Indien je nog niet overtuigd bent, kan je hier nog meer voordelen ontdekken. Ben je wel overtuigd? Bekijk dan zeker ons uitgebreid aanbod aan producten en ontdek de beste keuze voor jouw project.

Heet van de naald

Benieuwd naar updates van onze laatste projecten, tips voor een optimale isolatie van je woning of de nieuwste ontwikkelingen van onze producten? Je leest het hier!
Alle nieuwsberichten & tips

De beste keuze, de strengste normen

Onze producten worden constant gecontroleerd door het WTCB en voldoen aan de strengste EPB-normen.