FIM FORCE

FIM FORCE is een gebruiksklare vloerisolatiemortel op basis van EPS-korrels, met sneldrogend cement als bindmiddel. Het zorgt voor een aangenaam thermisch en akoestisch comfort met een hoge isolatiewaarde. Je kan het product makkelijk zelf plaatsen en het is dé oplossing om alles in één keer uit te vullen, te isoleren en te chappen. Na een droogtijd van slechts 72 uur is de chape zelfs al rechtstreeks betegelbaar.

 

FIM FORCE dekvloer

Een laag FIM FORCE (min. 5 cm) dient ter vervanging van de uitvulling, isolatie, wapening en het cement in een traditioneel bouwsysteem. FIM-isolatiemortel doet meteen ook dienst als dekvloer en heeft niet alleen een thermische isolatie, maar is ook sterk geluiddempend.

 

Eigenschappen van FIM FORCE

  • Gebruiksklare vloerisolatiemortel op basis van EPS (piepschuim), cement en toeslagstoffen
  • Hoge druksterkte van 1000 kPa
  • Laag volumegewicht van 392 kg/m³
  • Betegelbaar na 72 uren droogtijd
  • Onbrandbaar
  • Verpakt in zakken van 60 liter

 

Hoe gebruik je FIM FORCE?

Wanneer je de hoeveelheid product berekend hebt, kan je beginnen met het voorbereiden van de ondergrond, want deze moet vetvrij zijn. Nadat je de ondergrond hebt geborsteld, kan FIM FORCE aangemaakt en aangebracht worden. Verwerk FIM FORCE steeds binnen de 20 minuten na aanmaak en gebruik het product nooit onder de 5°C of boven de 35°C. Wanneer de isolatiechape droogt, is het belangrijk dat er geen tocht en/of zonlicht is. Dit versnelt namelijk de droging en dat is nefast voor een optimaal resultaat. Om problemen te voorkomen, dek je best één dag na de plaatsing de mortellaag af met bijvoorbeeld een Pvc-folie. Lees hier de volledige gebruiksaanwijzing.

 

Hoe werk je FIM FORCE af?

Zoals eerder vermeld, kan je tegels al na 72 uur plaatsen. Behandel in dit geval het oppervlak als een zuigende ondergrond (pas dus best een primer toe) en gebruik een flexibele lijm. Voor kamertapijt, linoleum en gelijmd parket plaats je eerst een gietvloer (egalisatie) van minimum 6 mm op de mortellaag. Zwevende parketten kunnen rechtstreeks geplaatst worden op de FIM FORCE.

 

Technische fiche

 

Heet van de naald

Benieuwd naar updates van onze laatste projecten, tips voor een optimale isolatie van je woning of de nieuwste ontwikkelingen van onze producten? Je leest het hier!
Alle nieuwsberichten & tips

De beste keuze, de strengste normen

Onze producten worden constant gecontroleerd door het WTCB en voldoen aan de strengste EPB-normen.