Optimale isolatiechape bij FIM

Vloerisolatie zorgt in appartementen voor een reductie van de verwarmingskosten van 17%. In vrijstaande woningen is dit zelfs tot 21%. Een woning die grondig geïsoleerd is, krijgt zelfs een onmiddellijke objectieve meerwaarde in geval van verkoop of schatting. Voor een optimale vloerisolatie heeft FIM een isolatiechape op basis van gerecycleerde EPS.

 

Een goede vloerisolatie begint bij de juiste isolatiechape

Om een optimale vloeropbouw te realiseren starten we met vloerisolatie: hiervoor gebruiken we een FIM-isolatiechape op basis van EPS-korrels in cement gebonden. Deze isolatiechape is licht, sterk isolerend en ecologisch. Het is een perfecte basis voor verdere vloeropbouw. Onze FIM-producten zijn bovendien opgenomen in de EPB-database: zo krijgt jouw woning een gunstigere beoordeling op het EPC (Energieprestatiecertificaat).

 

Waarom isolatiechape gebruiken?

FIM-isolatiechape zorgt voor een vloerisolatie die uitvulling, thermische en akoestische isolatie in één laag van onbeperkte dikte combineert. Bij de toepassing van isolatiechape ontstaan er geen koudebruggen. De FIM-producten kunnen aangebracht worden op iedere ondergrond: beton, welfsels, zand of hout. Ook voor het uitvullen van leidingen is FIM-isolatiechape de beste keuze, aangezien het een perfecte inkapseling van alle types leidingen garandeert. Bovendien is onze chape ecologisch en duurzaam. De EPS-korrels zijn een zelfdovend en gerecycleerd product dat geen schadelijke stoffen uitstoot. Het is dus ook meteen een milieuvriendelijke oplossing! Voeg hier nog de gebruiksvriendelijkheid, de beperkte droogtijd en de inzetbaarheid voor zowel nieuwbouw als verbouwing aan toe, en er is geen twijfel meer mogelijk.

 

De verschillende opties in FIM-isolatiechape

Afhankelijk van de toepassing hebben wij diverse types isolatiechape in productie. Zoek je een vloerisolatie met een optimale thermische isolatie onder vloerverwarming of zoek je een vloerisolatie met een uitzonderlijke drukvastheid, zodat je er rechtstreeks kunt op tegelen? Wij hebben het juiste product in ons gamma.

 

Contacteer FIM

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van EPS-isolatiechape of heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons via het nummer +32 (0)14 - 28 64 00 of stuur ons een e-mail via het contactformulier. Wij helpen je zo snel mogelijk verder!

Heet van de naald

Benieuwd naar updates van onze laatste projecten, tips voor een optimale isolatie van je woning of de nieuwste ontwikkelingen van onze producten? Je leest het hier!
Alle nieuwsberichten & tips

De beste keuze, de strengste normen

Onze producten worden constant gecontroleerd door het WTCB en voldoen aan de strengste EPB-normen.