Voordelen FIM-isolatiechape

Buiten het feit dat vloerisolatie voor een reductie van de warmtekosten zorgt, heeft FIM-isolatiechape nog een heleboel andere voordelen. FIM isolatiechape wordt gemaakt op basis van gerecycleerde EPS en dat maakt deze vloerisolatie licht, sterk isolerend en ecologisch. Een isolatiechape op basis van EPS onder de dekvloer is daarom de ideale keuze voor jouw bouwproject.

 

FIM: All-in-one isolatiechape

Je hoeft alleen water toe te voegen: elke zak bevat de ideale menging van EPS-korrels, cement en toevoegstoffen. Tevens zorgt de isolerende mortel van FIM zowel voor thermische isolatie, akoestische isolatie als uitvulling van alle onregelmatigheden in de ondervloer. FIM isolatiechape combineert goede thermische eigenschappen met goede akoestische isolatie: de thermische isolatie zorgt ervoor dat de FIM isolatiechape de binnentemperatuur goed vasthoudt. De akoestische isolatie zorgt ervoor dat de vloer contactgeluiden vermindert en bijvoorbeeld het geluid van voetstappen niet doorlaat naar de verdieping eronder. Ten slotte dient FIM isolatiechape ook als egalisatie. Alle onregelmatigheden in de ondervloer, maar ook alle leidingen (elektrische, ventilatie, sanitair etc.) worden weggewerkt zodat een mooie egale oppervlakte ontstaat over de hele binnenruimte, klaar voor het probleemloos plaatsen van vloerverwarming en of chape.

 

Geen koudebruggen met FIM isolatiechape

Daar de isolerende mortel steeds doorlopend geplaatst wordt, en er dus geen enkele onderbreking is in de isolatiechape, ontstaan er ook geen koudebruggen in een vloerisolatie met isolerende mortel.

 

FIM-isolatiechape als ecologisch product

Groot voordeel van onze isolerende mortel is de materiaalkeuze. De EPS-korrels in onze isolerende mortel zijn 100% gerecycleerd materiaal uit bijvoorbeeld piepschuim van verpakkingsmateriaal. EPS-korrels bevatten alleen maar zuivere lucht. Bij de aanmaak of na de plaatsing van onze isolerende mortels kunnen dus ook geen giftige gassen vrijkomen.

 

Ontdek onze isolatiechape

Ben je overtuigd van de voordelen van onze isolatiechape? Wij hebben een uitgebreid aanbod aan producten die ook elk hun eigen voordelen hebben. Bekijk zeker het aanbod en ontdek de beste keuze voor jouw project.

Heet van de naald

Benieuwd naar updates van onze laatste projecten, tips voor een optimale isolatie van je woning of de nieuwste ontwikkelingen van onze producten? Je leest het hier!
Alle nieuwsberichten & tips

De beste keuze, de strengste normen

Onze producten worden constant gecontroleerd door het WTCB en voldoen aan de strengste EPB-normen.