Plat dak isoleren

Wist je dat ongeveer 30 % van alle warmte in huis wegvliegt via het dak? Een goede dakisolatie is dus essentieel, zeker wanneer je een plat dak hebt. Op die manier hou je de kostbare warmte binnen, verbruik je minder energie om het huis warm te houden en zie je je energiefactuur dalen.

 

Waarom een plat dak isoleren?

Omdat je geen warmteverlies meer hebt en je minder energie verbruikt, kan je je investering in een degelijke dakisolatie al op minder dan één jaar terugverdienen. Een plat dak isoleren zorgt er bovendien voor dat de bovenste verdieping van je woning ook als woonruimte gebruikt kan worden. Je creëert er dus extra ruimte mee die je kan inrichten zoals jij wilt. Deze ruimte loopt echter veel risico op extreem hoge temperaturen in de zomer en erg lage temperaturen in de winter. Daarom is het extra belangrijk om deze ruimte te isoleren.

 

Plat dak isoleren

Wil je je plat dak isoleren, dan zijn er twee mogelijkheden bij FIM: FIM Force of PROFIM daksysteem. Beide soorten isolatie beschermen je woning optimaal tegen warmteverliezen. Wanneer je kiest voor FIM FORCE, dan wordt het plat dak geïsoleerd door middel van een thermisch isolerende chape die met een afwateringshelling wordt aangebracht op het dak.

 

Je plat dak isoleren met FIM Force isolatiechape

FIM Force isolatiechape is een kant-en-klare mix op basis van EPS-korrels met cement als bindmiddel. Met deze isolatiechape kan je snel en eenvoudig een plat dak isoleren, hoogteverschillen wegwerken en afwateringshellingen aanbrengen. Ga je een plat dak isoleren met FIM-isolatiechape? Dan kan je deze oppervlakte meteen erna met roofing bedekken. De hoge temperaturen die tijdens dit proces bereikt worden, vormen geen enkel probleem voor FIM Force.

 

Plat dak isoleren met PROFIM daksysteem

Bij het PROFIM daksysteem wordt eerst een isolerende laag geplaatst met isolerende platen (polystyreen of PUR) in. Dit is het meest geschikte materiaal voor het isoleren van een plat dak. Het geheel wordt afgedekt met dezelfde PROFIM isolatiechape. PROFIM daksysteem is bovendien ideaal voor renovatieprojecten in dakisolatie omdat op elke ondergrond geplaatst kan worden. Zowel FIM FORCE als PROFIM daksysteem garanderen een kwaliteitsvol resultaat, want ze beschikken over betrouwbare en hoge isolatiewaarden, een hoge druksterkte, een brandvrij karakter en een laag gewicht.

 

Je plat dak isoleren met FIM

Wil je je plat dak isoleren of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wil je je dakisolatie liever laten plaatsen door een professional? Wij werken nauw samen met Applis, die tevens beroep doen op onze producten bij het plaatsen van dakisolatie. Ook hiervoor mag je steeds contact opnemen met ons.

Heet van de naald

Benieuwd naar updates van onze laatste projecten, tips voor een optimale isolatie van je woning of de nieuwste ontwikkelingen van onze producten? Je leest het hier!
Alle nieuwsberichten & tips

De beste keuze, de strengste normen

Onze producten worden constant gecontroleerd door het WTCB en voldoen aan de strengste EPB-normen.